A húsmarha ágazat működésében több termelési cél is érvényesülhet. Néhány kivételtől eltekintve, a legfőbb cél a végtermék, a hús előállítása.
A kiváló minőségű húsalapanyag előállításának komoly feltételrendszere van.
Attól függően, hogy milyen vízió motiválja az állattartót, milyen lehetőségi vannak, választja ki a számára legmegfelelőbb adottságokkal rendelkező fajtát és dönt a tartásmód mellett.
Mi, egy hosszas, nemzetközi piacokra alapozott és koncentrált kutatómunka után döntöttünk az Aberdeen Angus fajta mellett.
A következő értékmérő tulajdonságok mérlegelése alapozta meg döntésünket.
· Az Aberdeen Angus szelíd, jámbor, jól kezelhető fajta.
· Genetikailag szarvatlan, ami sok esetben veszély forrása lehetne.
· Kitűnő anyai hajlammal, adottsággal rendelkezik.
· Korai ivarérettség.
· Kiváló legelő-, illetve takarmányhasznosító képessége van.
· Alkalmazkodóképessége optimális a legkülönbözőbb környezethez, az időjárás ingadozásához.
· Első osztályú, prémium húst termel.
Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy nevünk garanciát jelentsen. Legyen az tenyészállat vagy hús, a lehető legjobb minőség elérésére törekszünk.
Személyes tenyésztési célkitűzéseink a következők:
- Kitűnő szaporodóképesség
- Természetes, segítség nélküli könnyű ellés
- Első osztályú húsminőség
- Nyugodt karakter